Anne a Zöld Oromból

Kedves Olvasóim !

Örülök hogy, ilyen sokan olvassátok a blogot.
Kérlek benneteket, ha bármilyen kérdésetek van  nyugodtan írjatok, és írjàtok le miről szeretnétek olvasni. 


Peiblogger1@gmail.com
Köszönöm.
:-) több

Tavaly nyáron ismét körbe jàrtuk a szigetet.
Mindig találunk új érdekes helyeket, új partok vàrnak arra ,hogy felfedezük őket.;-)
 Megnéztük az Anne múzeumot, bár a idő ellenünk dolgozott , így ott nem sok képet készítettem.Ilyen kis becsület kaszás zöldség,  gyümölcs bodékat lehet látni Sok helyen.


Ez a kis tábla jelöli , hogy mit hol lehet meg találni , a kis szigeten azoknak az embereknek akik szeretik Annet és a váratlan utazást. 

Mi a temetőn kívűl mindenhol voltunk. Azt idén tervezük, hogy meglátogatjuk a sír emléket.

2 évvel ezelőtt láttuk az 
Anne és Gilbert musicalt
Az angol tanárnőm, hívott meg minket mielőtt Anyum haza utazott.

Nagyon nagyon ajánlom mindenkinek aki esetleg egyszer eljön a szigetre

És ha már itt vagytok, ajánlom mindenkinek figyelmébe, hogy a sziget össz állított egy nagyon kedvező csomagot .
14.000 ft- Belépőjegy az Anne hàzàba.
- Belépőjegy az írónő L.M Montgomery's Cavendish -i házába.
- Belépőjegy az írónő hàzba, ahol született .
- Belépőjegy az Anne múzeumba .
- Belépőjegy Avonlea-ban. 
És bónuszként az Anne és Gilbert musicalt is megnézheted.  
Szerintem ez egy szuper csomag. !!!

3-éve ellátogatunk a hídhoz is. Ott is sok szép üzlet található telis teli sok sok szuvenírel

 

. A Prince Edward-szigetet aKonföderáció Bölcsőjének nevezik amióta fővárosa, Charlottetown, otthont adott az 1864-es Kanadai Konföderációt elindító konferenciának. Ezen kitüntetés ellenére a szigetnek 1873-ig kellett várnia, hogy Kanadához csatlakozhasson. 2014-ben felbolydult a kis sziget , ugyanis abban az évben ünnepelték a 150 éves  konföderációt.

Nagyon sok ingyen program volt a szigeten.
Koncertek, kiállítások.....

Amikor Anyum kijött először akkor is màr készültek az ünnepi évre. Akkor készült ez a fotó. :-)

g

Mert Anne-nak lenni jó. :-)


Màra elköszönök mindenkitől. 
Legyen szép napotok. Holnap folytatom. 

3 éve jártunk Avonlea-ban! \2013 \
Felejthetetlen élmény volt. Idén lehet újra elmegyünk.
Megosztok néhány képet, és a napokban komentàlom is. Ha valaki esetleg kedvet kap , és el làtogat  ide Avonlea-ban , szívesen leszek a túra vezetője. Elviszem szebbnél szebb helyekre.:-)
Sziasztok!
Tegnap gyönyörű  napra ébredtünk. Ezért el látogatunk Avonlea-ba, hátha találkozunk Anne-val.Sajnos valószínű, hogy  elutazott. Én azért  készítettem nektek pár fotót. 
Nyáron majd biztos  otthon találom. Addig is nézzétek meg a téli tájat. 
Többi képet a fotó albumban találjátok.

https://plus.google.com/photos/108769870878008867142/albums/5856508375527135233


Anne a Zöld Oromból!

1-2 rész
Anne árva lányként a sokgyermekes Mrs. Hammondnál tengeti életét, ahol keményen kell dolgoznia megélhetéséért. Egy napon visszakerül az árvaházba. Egy félreértésnek köszönhetően a Prince Edward-szigeten találja magát, Matthew és Marilla Cuthbertnél, akik tulajdonképpen egy fiút akarnak örökbe fogadni. De a maga nyílt és szeretetteljes módján Anne-nek sikerült belopóznia a szívükbe, és végül az idős testvérpár úgy dönt, megtartja.

Anne és Diana Barry, Cuthberték szomszédjának a kislánya kebelbarátnők lesznek, és sok csínyt követnek el. Egyszer például Anne véletlenségből ribiszkeborral leitatja a barátnőjét, abban a hiszemben, hogy málnaszörpöt adott neki. Anne hátrányban érzi magát vörös haja miatt, és ez ellen megpróbál tenni valamit, minek köszönhetően sikerül zöldre színeznie a haját...

Egyvalakivel azonban sehogy sem jön ki, és ez Gilbert Blythe, aki az első iskolai napon Répának nevezte, s ezt Anne képtelen megbocsátani neki. A charlottetowni Királyi Akadémia záróvizsgáján mindketten első helyen végeznek, sőt Anne elnyer egy irodalmi ösztöndíjat is, amit azonban nem vehet igénybe, mivel Matthew hirtelen meghal, Anne pedig nem akarja, hogy Marilla eladja a Zöld Ormot. Így hát elfogadja egy közeli falu tanári állását. Gilbert, akivel való viszonya időközben javult (mivel az kimentette a folyóból még korábban), cserél Anne-nel, így a lány Avonlea-ben maradhat, és az ottani iskolában taníthat.
3-4 rész. 

Anne tanítónő Avonlea-ben, és közben Gilberttel együtt levelezőn megszerzi a diplomát. Időközben igazi jó barátokká váltak. Anne régóta kacérkodik azzal a gondolattal, hogy írónő legyen, de Gilbert azt mondja neki, hagyjon fel a magasröptű történetek írásával, amiket úgysem olvasna el senki. Sokkal jobb lenne, ha Avonlea-ről és lakóiról írna egy könyvet.

Természetesen Anne ezúttal sem menekül meg a kalamajkáktól, de végül lassacskán mégis felnő. Legjobb barátnője, Diana elfogadja egy fiatalember házassági ajánlatát, és nemsokára össze is házasodnak. Gilbert is megkéri Anne kezét, de ő visszautasítja, mert úgy gondolja, nem szereti eléggé a férfit.

Diana esküvője után Anne Kingsporba utazik, és elfoglalja tanári állását egy előkelő leányiskolában. Itt egyből ellentétbe kerül a mogorva, barátságtalan igazgatónővel és tanítványainak nagy részével, a Pringle-családból származó csemetékkel, sőt magával az egész Pringle-klánnal, akik a város igazi urai. Tanítványai közül egy rokonlelket talál csak: Emmeline Harrist, aki maga is félig Pringle. Egy régi naplónak és egy színielőadásnak köszönhetően azonban minden jóra fordul: kibékül a Pringle-ekkel, Emmeline-t magához veszi az édesapja, Morgen Harris kapitány ,  aki még Anne kezét is megkéri, de ő visszautasítja.

Egyszer, amikor hazautazik, összetalálkozik Gilberttel, aki időközben beiratkozott az orvosi egyetemre. Gilbert elmondja neki, hogy eljegyezte Christine Stuartot, és nyáron lesz az esküvőjük. Anne sok boldogságot kíván nekik, habár alig akar hinni a fülének.

A tanév végén Anne úgy dönt, visszatér Avonlea-be. Megfogadta Gilbert tanácsát, és belekezdett egy olyan regény írásába, amely Avonlea-ről és annak lakóiról szól. Egy kiadó el is fogadta a művét. Egy véletlennek köszönhetően megtudja, hogy Gilbert skarlátos, és talán soha nem épül fel többé. Anne ráébred az igazi érzéseire, és végül egymásra találnak Gilberttel.


5-6 rész

Anna hosszú idő után először tér haza. Marilla halála után eladták a Zöld Ormot, ezt most már bánja. Legjobb barátnője, Diana mindent elkövet, hogy jól érezze magát otthon. Gilbert Blythe, a vőlegénye New Yorkban kap ösztöndíjat, így Anna követi őt. Egy híres könyvkiadónál kap állást. Teszik mindketten a dolgukat, de a nagyvárosi életforma nem igazán ínyükre való. A fiatal írónő továbbra is éjt-nappallá téve könyvén dolgozik, mígnem a sikeres író, Jack Garrison ügyes csellel nem cseni el megírt munkáját. Közben Gilbertet is csalódás éri a kórházban, ezért úgy döntenek: hazaköltöznek. Közben Európában zajlik az I. világháború ...

1 megjegyzés:

  1. Biztosan azért szeretjük olyan sokan ezt a filmet, mert egy olyan életformát és kort mutat be, ami mindannyiunk vágya.

    VálaszTörlés