Váratlan utazás.

Váratlan utazás.


Kedves Barátaim. 
A nyáron sok helyen jártunk a szigeten, sok fényképet készítettem. 
Ígérem hamarosan töltök fel több fényképeket. 
Addig is mindenkinek szép napot kívánok. :-)


Fehér homok szálló


Csendélet a szigeten. 


Úton haza, egy csodaszép naplemente.Állt valamikor, a 20. század elején egy Zöld Orom nevű ház Avonlea városkában, a Prince Edward-szigeten, mely házikó minden romantikus lelkületű embert rabul ejtett, aki valaha is találkozott vele, akár egy kanadai írónő könyveiben, akár a tévéképernyőn keresztül. A házat  Lucy Maud Montgomery regényeiből ismerhetjük - akinek nemrég újra kiadták könyveit -, akárcsak a barátságos kisvárost, Avonlea-t, melynek szeretetreméltó lakói egy letűnt világot elevenítenek meg a mai emberek előtt.


Bár Avonlea csak fikció, valójában nem létezett ilyen nevű város, a Zöld Orom nem csupán a fantázia szüleménye. A házikó a kanadai Cavendishben áll ma is - az ide zarándokoló rajongók nagy örömére -, ahol  Lucy Maud Montgomery évekig élt a rokonainál, s ahonnan az ihlet származik, amely a későbbi nagysikerű Anne-regényekhez és filmekhez, valamint a Váratlan utazás című, 7 évadot, 91 epizódot megélt siker sorozat megszületéséhez vezetett.


A sorozatot a világ 140 országában mutatták be, és mindenhol nagy népszerűségnek örvendett, de talán Japánban aratta a legnagyobb sikert, ahol  rengeteg rajongói weboldal is készült. Nálunk is született rajongói oldal, ahol nagyon sok információt, érdekességet találhatnak az érdeklődők, sőt még Váratlan utazás-találkozókat is szerveznek a lelkes Montgomery- és Sullivan-híveknek. Merthogy a népszerűség legalább fele részben a producer,Kevin Sullivan érdeme, aki ugyan sokat változtatott az eredeti történeteken, de meghagyta azok báját és a varázslatos miliőt, nagyszerű családi szórakoztató műsort teremtve a kanadai írónő regényeiből.


A történet Sarah Stanley érkezésével kezdődik, akinek anyja még kiskorában meghal, jómódú apja pedig csődbe megy, ezért a kislány anyai ági rokonaihoz, a Kingekhez kerül egy vidéki kisvárosba, a Prince Edward-szigeten fekvő Avonlea-be. A vénlány Hetty King Avonlea szigorú, de megbecsült tanítónője, aki húgával, Oliviával éli mindennapjait a Zöld Orom nevű ódon házban. Hettynek van egy öccse is, Alec, akinek egyre népesedő famíliája a közelben lakik, és szintén fontos szerepet töltenek be a cselekményfolyamban. Sarah korábban gazdag apjától bármit megkapott, igaz, barátai nem voltak. Most azonban egy másfajta közegbe csöppen, ahol elsősorban emberileg kell helytállnia, mivel kezdetben senki sem örül túlzottan az érkezésének...
5 megjegyzés:

 1. Annyira örülök, hogy rátaláltam a blogodra! :) Még csak most fogok ismerkedni vele, megosztottam az örömömet a blogomon!!! Szép napot! Szera

  VálaszTörlés
 2. Kedves Szera!
  Köszönöm a megosztást. :-D
  Folyamatosan bővítem az oldalt, érdemes néha vissza nézni.

  VálaszTörlés
 3. csodálatos a naplemente , amit lefotó
  ztál köszi szépen

  VálaszTörlés
 4. A Story TV-n minden nap megy a sorozat szombat kivételével, már vagy 5. alkalommal ismétlik meg, úgyhogy már kezd unalmas lenni. Ha vége a sorozatnak, akkor rögtön kezdik elölről.

  VálaszTörlés