2013. március 29., péntek


Ígértem pár receptet a kanadai konyhából. De nem az internetről szerettem volna keresni nektek. Inkább az itteni embereket interjúvoltam meg, mi is az itteni  tradíció.  Itt is mint otthon ahány ház annyi szokás. 
A sonka tojás kalács, az náluk is tradíció. 


 Ezt egészítik ki,  mindenki a maga ízlése szerint. 
Pulykával, báránnyal, sertéssel. A sütemények is különbözőek. 
Meghívtak egy két családhoz, hogy nézem meg mit is főznek valójában. Remélem lesz időm elmenni, és belesni egy két konyhába. És ha szerencsém lesz azt is megengedik, hogy lefotózzam az ételeket, mellékelve a a receptekkel.
Addig is mellékelek egy két receptet. 

Rizzsel töltött bárány borda. 


Hozzávalók

Pác

1 evőkanál lágy vaj
1 evőkanál szemcsés dijoni mustár
1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál durván darált feketebors
8 db bárány borda.

Rizs

1 evőkanál vaj
1/2 csésze darált mogyoró hagyma
1 csésze szeletelt shiitake gomba
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál durván darált fekete bors
1 1/2 csésze amerikai hosszú szemű fehér rizs
1 csésze fehérbor
2 csésze csirke húsleves 
3 csésze apróra vágott spárga
1 evőkanál citromhéj
1 evőkanál friss menta

Szósz

1 evőkanál vaj
2 nagy darált mogyoróhagyma
1 csésze száraz fehérbor
1 csésze csirke húsleves
1/4 csésze apróra vágott metélőhagyma

Elkészítése

Összekeverjük a páchoz írtakat, és jól bedörzsöljük vele a húsit. Majd egy napra hűtőbe tesszük.

Egy lábasban a vajat megmelegítünk és kicsit megfonnyasszuk a hagymát.
Majd hozzá adjuk a gombát, a sót, a borsót. Kb 7 percig fonnyasszuk őket. 
Hozzá kel keverni a rizst, és egy kicsit pirítani. 
Majd hozzá kel önteni a fehérbort, és utána apránként a húslevest.
Lefedve lassú tűzön főzzük, néha megkeverjük. Akkor jó amikor a levét teljesen elfőtte.

Egy kis edény forrásban lévő sós vízben főzzük a spárgát 30 másodpercig, majd gyorsan le kel öblíteni hideg vizel. Meg kell várni míg teljesen  kihűl.
Óvatosan keverjük a rizshez a kihűlt spárgát, citrom héjat, és a mentát.

A bárányt 180 C sütőben 20 percig sütjük.
majd a rizst a képen látható módon felhalmozzuk és köré tesszük a félig sült bárányt.
Tovább sütjük közepes lángon 70 C ameddig a hús finom nem lesz. 

Addig elkészítjük a szószt. 

Vajon megfonnyasszuk a hagymát, majd hozzá öntjük  a fehér bort, és addig forraljuk ameddig el nem  főtte  a felét, majd hozzá öntjük a húslevest, és a snidlinget. kb 2 percig főzzük akkor elkezd sűrűsödni. 
Ezt adjuk a sült bárányhoz. 

Mindenkinek jó étvágyat aki esetleg kipróbálja. 

Folytatás  következik.  














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése