2013. július 20., szombatKedves Családom, Barátok  és Ismerősök. 

Mivel tudom, hogy szerettek ezért elnézitek nekem, hogy nem írtam sokáig. 
Hihetetlen milyen roham léptekkel megy az idő. Lassan egy hónapja itt van Anyum. 
Minden időt próbálunk hasznosan eltölteni. Nagyon kevés időt töltünk itthon. Este meg éjszakába nyúlva beszélgetünk. Ezért nem írtam már régóta. 
De most , megosztok veletek egy két eseményt. Jó lenne minden este ide ülni és leírni, mi is történt aznap, hogy minden percre emlékezhessünk.  

Amint a felső kép is mutatja, Anyum nagyon jól érzi magát itt a szigeten. 
Próbálunk rá hatni, hogy semmit ne csináljon, csak pihenjen. Hát nehéz próbálkozás. :-) Mindig talál valamit amivel segíthet nekem. Nagyon-nagyon szeretem. 

Sokat járunk strandolni. 

Na de ne rohanjak annyira előre. 


Anyum megérkezését követően.  Pár nap múlva egy fesztiválra voltunk hivatalosak. Felkérték a családunkat, hogy képviseljük kis hazánkat. 


Mi a gyerekeknek szerettük volna most  bemutatni Magyarországot, egy kis kézműves foglalkozás keretén belül. /természetesen sok lélekben fiatal is csatlakozott a kézműves foglalkozáshoz, aminek nagyon örültünk. :-)/

Csak pár kedves fotó. :-) 

Minden fotó, egy történet lenne.Napokig előgyártottuk a sok sok, huszár csákót, és pártát. 
Kocsi Márta népművésztől kaptunk csodaszép színezőket.


Az asztal díszítette az otthonról kapott sok szép népi motívumokkal ellátott ajándék egy része. Sajnos minden nem fért el azon a pici asztalkán. 

Rengeteg érdeklődő volt. 


Sok olyan magyar családdal is találkoztunk akik már régóta élnek Canadában, vagy itt a szigeten. Akiben csak egy kis csepp magyar vér is folyt mind oda jött és elmesélték, hogy ők mikor és hogyan kerültek Canadába.  mindenki nagyon büszke arra, hogy magyar vér folyik ereikbe.  Sokan már csak törték a magyar nyelvet, vagy csak pár szóra emlékeztek az ősöktől , de mindenkivel jót beszélgettünk. 

Sok szigeti ember is érdeklődött a magyar  kultúránk iránt. Voltak csodaszép munkák is.


Nagyon mozgalmas napunk volt. 

Anyukám is sokat segített, beszélgetett. Nagyon jól érezte magát. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése